A Korrupt Pszichiátriai Osztály Diszkrét Bája

Egyik nap az Atya mentora, Mr. CsavarosDezodor elmesélte, hogy hol töltött pár hetet úgy két éve. A kollégák csak azt látták, hogy egyre összefüggéstelenebbül beszél. Majd eltűnt.

Mint kiderült, a Kerényi kórház osztályára került. Persze ez egy képzeletbeli név, de a valódi kórház is hasonló hangzású lehet…

Pár dolog, mert kell egy kerettörténet. A feleség: őrülten anyáskodó. Mr. CsavarosDezodor pedig olyan, mint egy nagy gyerek, aki cukorkák helyett bélyegeket szopogatott a gombamezőn. Az egyik őrület felerősítette a másikat, és a feleség elvitte egy pszichiáterhez. Ott úgy bántak vele, intha ott sem lenne, elbeszéltek a feje fölött. De neki sem kellett több, elvette a doktornő receptjeit, és felállította a diagnózist…hm…nem beszél…majd kiabálva felkapta a bélyegzőt, és telepecsételte a folyosót. A rendőröket kellett kihívni hozzá.

Benn a kórházban egyszerűen működik az élet, volt ott egy cigány bácsi, rokkantnyugdíjas, aki telente, fűtésszezon kezdetén beköltözik az osztályra, ad egy húszast a főorvosnak, és közben kiadja egy százasért a lakását, tiszta jó üzlet!

A kórteremben pedig az ott lévők szelektálnak az újak közül, aki nem felel meg nekik, azt nem engedik be maguk közé. Te jó vagy öcsém, normálisnak látszol, te jöhetsz! De ha valaki olyat tesznek be akit nem szeretnek…akkor annak annyi.

Na de miért is korrupt a pszihó osztály?

A jól fizető betegek miatt.

És a jól fizető betegek azok, akik a bírósági tárgyalás helyett ülnek a pszichiátrián. Kenőpénz a főorvosnak, az ápolóknak, és úgy élnek benn, mint a kiskirályok! Tárgyalás napján jelenjen meg, az adott napon jelentkezzen tisztasági csomaggal a büntetés végrehajtási intézetben? Ugyan már! Hiszen itt ülök a pszichiátrián! Nem vagyok beszámítható! Cserébe végigkúrom a női osztályt az alatt a pár hónap alatt, amíg valami felfüggesztett ítéletet ki nem csikar az ügyvédem.

Persze Mr.CsavarosDezodor nem volt ilyen eset. Őt leszedálták, zombiként adta ki a gügyögő hangokat, míg az értelme teljesen magánál volt. Csak a teste nem tudott reagálni! Ilyenkor az egyetlen menekülés, ha nevet magán az ember. Mert különben tényleg becsavarodik. A tudat a benyugtatózott tesz börtönében van, és szabadulni akar! De nem lehet! Csak röhögni. Mint egy hülye. Két óránként cigiszünet, odavánszorogni a pult elé, megnézik a karszalagot a csuklókon, kimennek a zombi-emberek a lépcsőházba, beadják a szájukba a cigit és egy ápoló meggyújta a leples lényeknek a füstöt…egy kettő egy kettő…

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s