Méhlepény-evés

Vannak néha olyan pillanatok az életben, amikor egy régi ismerős olyan dolgot mond, amiről nem gondolnád, hogy ő mondja.

Ferenc atya épp N-el sétálgatott a medvehagymák földjén. Beszélgettek az intelligens delfinekről és a zenéről, amivel lehet velük beszélgetni. Majd ráterelődött a szó a vízben született gyerekekre, hogy bennük mennyivel jobban megmarad a gyógyításra való képesség, és a természettel való összhang.

Ehhez nem csak az a fontos, hogy vízben szülessenek, hanem hogy ne vágják el rögtön a köldökzsinórt, mivel az nagyon drasztikus. A kisbaba a vízbe érkezik, és nyugodtan nézi a szüleit a víz alól. Nincs fájdalom, nincs sírás, egy békés átmenet a születés.

De N ismerősei nem csak hogy nem vágták el rögtön a köldökzsinórt, hanem hagyták, hogy az magától száradjon el. Ezért a megszült méhlepényt a kisbaba mellett tartották, a babát és a lepényt együtt hordozták, amíg el nem száradt a köldökzsinór.

Ez több napig tartott, és a méhlepényt besózták, hogy ne induljon oszlásnak.

Majd megsütötték, és megették, aki vérrokon volt, az kapott belőle.

Ferenc atya épp most keresett rá a google segítségével, hogy mi is ez az egész, és szomorúan látta, hogy ebben nincs semmi különleges, még külön receptek is vannak fenn a neten. Mert ebben a szervben olyan információk, b12-ők meg vasak vannak, amik segítenek a szülés utáni depresszió leküzdésében, és kapszula formában tárolva még évekkel később is felhasználható lesz ez a csodálatos hatóanyag mind babának, mind a mamának.

Kiábrándultságában az atya gyorsan be is vett egy kis rinocérosz-agyar port még lefekvés előtt, hogy reggelre öt centivel nagyobbra nőjön a fasza.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s