A kizárt kutya

Tegnap érdekes dolog történt. Ferenc atya a magasban lógott, és épp telefonált a kollégájával. A kertesházakban a kutyák felfelé ugattak, az oszlop tetején lévő alaknak. Az egyik kutya egy kapubejáró betonpárkányának a szélén egyensúlyozott a kerítésen belül. A következő kép: kinyílik az elektromos kapu, résnyire. A fekete kutya kijön a kapun, és érdeklődve körbenéz. A kapu nem nyílik teljesen ki, elkezd visszacsukódni. A kutya vissza akarna menni, de az orra előtt bezárul. Leült a kapu elé, és mereven nézte.

Ferenc atya csak szemléli ezt a különös jelenetet. Hogy nyílt ki a kapu? A kutyának volt távirányítója hozzá? Megnyomott egy gombot? Valaki a házból megunta az ugatását, és kiengedte?

Az atya lejött a létráról, a kutya odajött hozzá. Csóválta a fekete farkát, és barátságosnak tűnt, így simogatást kapott. Láthatólag tanácstalan volt, el is akart volna menni az utcán lefelé, de vissza is szeretett volna menni.

-Menjünk, nézzük meg miért nem engednek vissza! szólt az atya a kutyához, és együtt elindultak a fehér kapu elé. Az atya nem törődött a csengetéssel, a kiskaput kinyitotta, és a kutya besétált a kertbe.

Ahogy visszacsukta a kaput, egy hálás kéznyalintás volt a köszönet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s