A T-Com szerelő

Együtt üldögéltünk a sötét, üveggyapot-porban úszó padláson. Már vagy húsz éve kábeltévés szakmában dolgozott, de most már elege lett. Hogy miért? Miközben az optikai kábelre tettem fel a csatlakozót, elmesélt pár dolgot.

Egy T-Com szerelő nem kapja meg a fizetését, csak ha havonta négy szerződést köt, négy új ügyfelet hoz a céghez. Ha nem tudja teljesíteni, csak a 80%-át kapja. Ha többet köt? Akkor is ugyanannyit kap.

Egy T-Com szerelő teljes mértékben le van követve. GPS alapján van meghatározva, hogy hol lehet és mennyi időt. A tabletjében is GPS van, az autójában is és a telefonjában is. Csak azon az útvonalon mehet az autóval, amit neki kijelöl a központ.

Egy T-Com szerelő folyton a pontokra figyel. Ha késik a címről: pontlevonás-fizetéslevonás. Van másfél órád egy teljes bekötésre, és már a másik címen kéne lenned, de már két órája küzdesz az ügyféllel és a kábelekkel: hogy el legyen minden UTP rejtve,  hogy elinduljon a modem, hogy frissüljenek a médiaboxok=pontlevonás.

Egy T-Com szerelő állandó bizalmatlanságban él. A központ felhívja a szerelés után az ügyfelet: mennyire volt megelégedve a szerelővel? Ha nem vigyorgott folyton mint egy belőtt zombi, akkor negatívan ítélik meg. És ha az aktuális ügyfél egy rosszindulatú, érthetetlen ember, és csak rosszat mond mindenkire, akkor jön újra a pontlevonás. Az ügyfélnek mindig igaza van.

Egy T-Com szerelő olyan, mint a Hitgyülis Burkoló. Néha kiküld a központ egy ellenőrt, aki ellenőrzi a hibajavítást és a bekötést. Nem segít. Csak néz. És feljegyez minden hibát. Hogy ne kelljen annyit fizetni a szerelőnek.

És ha az ügyfél nincs megelégedve az ügyfélszolgálatos hozzáállásával, akkor a szerelőn is csattan az ostor. Miért? Mert a kettő: egy. Legalábbis a főnököknek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s