Telefonközpont

A telefonközpontok ura álmos arccal guggolt a kerti veteményesnél, mellette a tájépítész Sanyival, nézegették, hogy hogyan tudnának még egy kis életet vinni az amúgy is túlburjánzó kertbe. Majd hiterlen, de nem váratlanul megjelent a sárga táskás szerelő, és hangosan köszönt neki. A telefonközpontok ura érezte, hogy birodalmába egy betolakodó érkezett, lassan felált, és elindult hogy párbajra hívja, ami egy kézfogással indult. A szerelő is tudta jól, hogy kihez érkezett. Számos kollégáját győzte már le az ellenszenves hangú várúr, és felvértezte már jó előre magát, hogy állja a csatát.
Egy rövid köszönés után munkához is látott.

A telefonközpontok ura folyamatosan támadta a szerelőt megállíthatatlan érveivel és okoskodásaival, de a szerelőt ez nem hatotta meg. Erősen koncentrált a feladatára, és a távirányítót tartó ujjai szép lassan elfehéredtek a heves szorítástól. A csata kiegyenlített volt, és sikerült az első problémán is túljutniuk, az időt kellett beállítani. Még csak elképzelni is nehéz azt, hogy milyen kavarodást okozhatott a világ tőzsdei és kereskedelmi életében, ahogyan perceken át változtatgatták a közép európai időt.

A követlkező ütközetre a nappaliban került sor, a szerelőt be tudta csalni a várúr egy szűk sarokba a TV mögé, és a szerelőnek minden ügyességére szüksége volt, hogy a mozdulatait uralma alatt tartsa, óvatosan széttekert csatlakozókat, és jelszinteket mért. Mindeközben a tévén könyöklő várúr csak úgy ontotta magából az okos gondolatokat. A szerelő taktikát váltott, és elkezdett igazat adni a várúrnak. Ezt látva ellenfele szintén visszavonulót fújt, és hozott egy pohár finom ásványvizet jéggel. Közben rágyújtott, és megkérdezte, hogy nem zavarja-e ha rágyújt. A szerelőt nem zavarta, maga is dohányzik-néha.

Lassan teltek a percek, ahogy az új eszközt kihelyezése megtörtént. A szerelő, cseppet sem veszítve gyanakvásából és óvatosságából, beállította a várúr routerét, és kapott érte jusst.

Majd szinte békében váltak el.
De mindketten tudják: egy csata még nem a háború vége.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s