Csontrák csigolya

Ferenc atya meghallgatta a hetvenes urat és a nejét, miután megjavította a töredezett képet. A mai nap nagyon nyomasztóan indult, depresszív hangulatok környékezték az atyát, ezért taurin port vett be, egy pohár vízben feloldva. Belassult, ezért ivott egy kávét reggel, nade az idős házaspárnál tartottunk.
Összetört egyik nap a fickó 4. csigolyája. Műtét, amerikai út. Utána közölték vele, hogy valószínüleg csontrák miatt lett szivacsos a csigolya, várható élettartam, gyors halál. Még két helyen megerősítették és három másik helyen azt mondták, nincs rák.
Rendben, akkor most mi legyen?
A kékgolyó utcából visszaszóltak: külföldi gyógyszergyár kísérleti alanyokat keres csontrák elleni készítményéhez.
A méregdrága gyógyszereket amúgy sem tudták volna megvenni.
És így, a Pacsirta rádió hangszínszabályozását megtervező úr töretlen optimizmussal belevágott. Túlélt ő már egy infarktust is, a soproni szanatóriumban mindig betartotta az előírt sétákat, ellenben több beteg csak iszogatni ment a kocsmába, meg cigizni a bejárat elé. Ők  beletörődtek az ítéletbe, hogy infarktusuk volt, és nincs más mi rájuk várna, csak a halál. Az ápolók-orvosok idejük nagy részében lelket kell hogy verjenek az emberekbe, akik elhagyják magukat.
A bácsinak is volt két nehéz órája, miután megtudta hogy rákos. De utána fejébe vette, hogy ő még nem akar a föld alá menni. Elkezdődött a kezelés, lefogyott 25kg-ot, a gerince miatt 4centit vesztett a magasságából, de egy évi, hetente kétszeri kezelés után már nem lehet rákos sejteket kimutatni a vérében.
Ha az embert elhagyja az élni akarás, rögtön megnyílik előtte a kényelmes út.
Lefelé a lejtőn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s